Uvjeti poslovanja


UVJETI KORIŠTENJA INTERNET STRANICE INFOPLUS.HR
===============================================

NIŽE IZLOŽENI UGOVOR („UGOVOR”) REGULIRA VAŠE KORIŠTENJE INTERNET STRANICE INFOPLUS.HR, U DALJEM TEKSTU INTERNET STRANICE. VAŽNO JE DA PROČITATE I RAZUMIJETE SLJEDEĆE UVJETE. UKOLIKO PRILIKOM REGISTRACIJE KOD UVJETA POSLOVANJA OZNAČITE "DA", PRIHVAĆATE PRIMJENU OVIH UVJETA.

Internet stranica u vlasništvu je tvrtke INFOPLUS d.o.o., Augusta Harambašića 6, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 59176370397.

KUPOVINA PROIZVODA I USLUGA

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom proizvoda i usluga. Prihvaćanje uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju proizvoda putem ove internet stranice. Sve cijene su izražene u kunama i/ili eurima i/ili dolarima a mogu biti iskazane sa PDV-om, a i bez PDV-a.

Postupak, te uvjeti poslovanja (kupnje i prodaje) robe putem internet stranice definirani su kroz slijedeće parametre: registracija kupca, narudžba, plaćanje, dostava, povrat i reklamacija robe. Isporučitelj robe je Infoplus d.o.o. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod putem ove internet stranice.

REGISTRACIJA

Da biste se registrirali na internet stranicu, morate imati najmanje 18 godina. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

ZAŠTITA PODATAKA

Osobne podatke koje dajete dobrovoljno, pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Te podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, te za unaprjeđenje odnosa sa kupcima, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Prilikom prijave dajete suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih nećemo ni na koji način učiniti dosupnima trećima. Vaše je pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naš promidžbeni materijal dovoljno je da kliknete na link: "odjavi me za primanje newslettera" koji će biti prikazan na svakom promidžbenom materijalu.

Jamčimo Vam da Vašu email adresu i ostale podatke nećemo staviti trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Ne odgovaramo za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

NARUDŽBA

Kupac naručuje proizvode ili usluge putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvodi ili usluge se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link "Spremi", sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja, isporuke i dr. Ako odaberete online plaćanje karticama, sustav vas preusmjerava na sigurne stranice na kojima ćete odabrati vrstu kartice, te će od vas tražiti ostale potrebne podatke. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja.

PLAĆANJE

U internet stranici možete plaćati kako je navedeno u NAČINIMA PLAĆANJA i u nastavku ovoga teksta:
- virmanom ili općom uplatnicom

DOSTAVA

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine vršimo u suradnji sa najkvalitetnijim dostavnim službama, po načelu "od vrata do vrata". Dostavu naplaćujemo prema težini paketa. Nema minimalne vrijednosti narudžbe.

Artikle naručene radnim danom do 12:00h predajemo dostavnoj službi istoga dana. Artikle naručene radnim danom iza 12:00h predajemo dostavnoj službi idućeg radnog dana. Dostavna služba se obavezuje obaviti ekspresnu uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja u roku od (1) jednog radnog dana (osim u slučajevima slanja izvan ili preko više tranzitnih centara prijevoznika prema rasporedu vožnje prijevoznika).
Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Ukoliko se radi o licencama i ostalim digitalnim uslugama, iste se šalju kupcu putem interneta.

POVRAT I ZAMJENA

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:
- ako je isporučena roba koja nije naručena,
- ako je isporučena roba koja ima grešku
- oštećenja koja nisu nastala u transportu
- ako se ne radi o elektronskim licencama

Kupac također ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača. Kupac nema pravo na raskid ugovora ukoliko se radi o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je kupac otpakirao, ili proizvoda koji se prodaju u rinfuzi (CD, DVD mediji, ili potrošnog materijala i sl.).

Artikli koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je proizvode dužan vratiti o svom trošku na našu adresu.

JAMSTVO I SERVISI

Za proizvode iz naše ponude vrijedi jamstvo u trajanju koje je označeno na Jamstvenom listu određenog proizvoda kojeg ovjerenog dobivate uz svaki proizvod, a koji je izdao ovlašteni uvoznik ili distributer. Kako bi se izbjegli nepotrebni problemi i eventualni nesporazumi, molimo Vas da proučite odredbe na Jamstvenom listu te da se istih pridržavate kod reklamiranja neispravnih uređaja u jamstvenom roku.
Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, ne odgovaramo za nastala oštećenja.
U jamstvo ne spadaju softwerski problemi, softwersko podešavanje uređaja i podaci na medijima uređaja, potrošni materijal, CD i DVD mediji, tinte, toneri i sl.

PRAVILA KORIŠTENJA INTERNET STRANICE

Suglasni ste koristiti internet stranicu i pripadajuće usluge u skladu s ovim pravilima korištenja.

Suglasni ste da NEĆETE koristiti internet stranicu kako biste:

a. vršili bilo koju povredu autorskog prava ili nekog drugog prava intelektualnog vlasništva ili otkrili bilo koju trgovinsku tajnu ili povjerljiv podatak u povredi odnosa povjerljivosti, radnog odnosa ili ugovora o neotkrivanju;

b. krivotvorili bilo koje zaglavlje paketa TCP-IP ili bilo koji dio podataka zaglavlja u elektroničkoj poruci ili podnesku grupe za vijesti, ili drugačije stavili podatke u zaglavlje u svrhu krivog navođenja primatelja glede izvora bilo kojeg sadržaja prenesenog putem Usluge („podvala“ - „spoofing“);

c. predali, postavili, poslali putem elektroničke pošte, prenijeli, pohranili ili drugačije učinili dostupnim bilo koji materijal koji sadrži viruse ili bilo koji drugi računalni kod, datoteke ili programe načinjene da naštete, ometaju ili ograniče normalno djelovanje Usluge (ili bilo kojeg njenog dijela) ili bilo kojeg drugog računalnog softvera ili hardvera;

d. ometali ili remetili Uslugu (uključujući pristupanje Usluzi putem bilo kojih automatiziranih sredstava poput komandnih datoteka (scripts) ili indeksera (web crawlers)), ili bilo koje servere ili mreže povezane s Uslugom ili bilo koja pravila, zahtjeve ili odredbe mreža povezanih s Uslugom (uključujući bilo koji neovlašteni pristup, korištenje ili praćenje podataka ili prometa o njima);

e. planirali ili vršili bilo koju protuzakonitu aktivnost; i/ili prikupljali i pohranjivali osobne podatke bilo kojih drugih korisnika Usluge radi korištenja u svezi s bilo kojom od ranije navedenih zabranjenih aktivnosti;

KOLAČIĆI

Ova internet stranica koristi Google Analytics, internet servis za analitiku tvrtke Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi "kolačiće", tekst datoteke koje su pohranjeneu Vašem računalu, a pomažu analizirati na koji način korisnici koriste internet stranicu. Informacije generirane korištenjem kolačića o Vašoj upotrebi stranice (uključujući IP adresu Vašeg računala, koja je ipak anonimna zbog korištenja metode _anonymizeIp() tako da više ne može biti povezana s Vama) se šalju na Google server u USA gdje su i pohranjene. Google će koristiti te dobivene informacije da procijeni korištenje stranice, izradom izvještaja o aktivnosti stranice. Google također te informacije može dati trećim stranama na korištenje, osim ako to zahtijeva zakon, ili gdje treća strana obrađuju informacije u ime Google-a. Google neće povezati Vašu IP adresu sa bilo kojim drugim informacijama koje Google posjeduje. Vi možete onemogućiti korištenje koliačića odabirom odgovarajuće opcije u internet pregledniku, međutim želimo Vam napomenuti da u tom slučaju nećete biti u mogućnosti koristiti svu funkcionalnost ove stranice. Korištenjem ove stranice, slažete se da obradu informaciju o Vašem korištenju stranice vrši Google na prethodno opisan način i u navedenu svrhu. Korištenje Google Analytics možete onemogućiti instaliranjem dodatka u Vaš internet preglednik koji onemogućava njegovo korištenje.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Suglasni ste da Usluga, uključujući, ali ne ograničavajući se na grafiku, korisničko sučelje, audio sadržaje, urednički sadržaj i skripte i softver koji su korišteni za implementaciju Usluge, sadrži podatke i sadržaj koji su u vlasništvu autor-a i/ili njegovih davatelja licencije, te su zaštićeni primjenjivim propisima o intelektualnom vlasništvu i drugim propisima, uključujući ali ne ograničavajući se na propise o autorskom pravu. Suglasni ste da nećete koristiti takve podatke ili materijale na bilo koji drugi način osim za korištenje Usluge u skladu s ovim Ugovorom. Niti jedan dio Usluge ne smije se reproducirati u bilo kojem obliku, niti bilo kojim sredstvom, osim ako je to izričito dopušteno ovim uvjetima. Suglasni ste da nećete ni na koji način mijenjati, iznajmljivati, davati u najam, posuđivati, prodavati, distribuirati ili stvarati prerađena djela na temelju Usluge, te da nećete iskorištavati Uslugu ni na koji nedopušteni način, uključujući ali ne ograničavajući se na neovlašteni pristup ili opterećen
je mrežnih kapaciteta.

Bez obzira na bilo koju drugu odredbu iz ovog Ugovora, autor i njegovi davatelji licencije zadržavaju pravo izmijeniti, obustaviti, ukloniti ili onemogućiti pristup bilo kojem proizvodu, sadržaju ili drugim materijalima koji čine dio Usluge u svako doba bez obavijesti. Ni u kojem slučaju autor neće biti odgovoran zbog vršenja ovakvih promjena. Autor također može u bilo kojem slučaju ograničiti korištenje odnosno pristup određenim mogućnostima ili dijelovima Usluge bez obavijesti ili odgovornosti.

Sva autorska prava iz i na Uslugu (uključujući kompilaciju sadržaja, postavljene sadržaje, veze na druge Internetske izvore i opise tih izvora) i odnosni softver u vlasništvu su autor-a i/ili njegovih davatelja licencije, koji zadržavaju sva svoja prava koja imaju po zakonu i pravičnosti. KORIŠTENJE SOFTVERA ILI BILO KOJEG DIJELA USLUGE, OSIM KORIŠTENJA USLUGE KAKO JE DOPUŠTENO OVIM UGOVOROM, JE STROGO ZABRANJENO I PREDSTAVLJA POVREDU PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA TREĆIH I MOŽE VAS PODVRGNUTI GRAĐANSKIM I KAZNENIM SANKCIJAMA, UKLJUČUJUĆI MOGUĆU NOVČANU NAKNADU ŠTETE, ZA POVREDU AUTORSKIH PRAVA.

RASKID

Ukoliko ne poštujete ili autor sumnja da ne poštujete bilo koju odredbu ovog Ugovora, autor može po svojoj vlastitoj diskreciji bez obavijesti Vama: (i) raskinuti ovaj Ugovor i/ili ukinuti Vaš Račun; i/ili (ii) raskinuti licenciju za Uslugu; i/ili (iii) spriječiti pristup Usluzi (ili bilo kojem njezinom dijelu).

Autor zadržava pravo izmijeniti, obustaviti ili prekinuti Uslugu (odnosno bilo koji njen dio ili sadržaj) u bilo koje vrijeme sa ili bez obavijesti Vama, i autor neće biti odgovoran Vama ili bilo kojoj trećoj strani ukoliko iskoristi takva prava.

ODRICANJE OD JAMSTAVA; OGRANIČENJA ODGOVORNOSTI

Autor NE GARANTIRA, NE IZJAVLJUJE NITI JAMČI DA ĆE VAŠE KORIŠTENJE PROGRAMA ILI USLUGE BITI BEZ PREKIDA I GREŠAKA, I SUGLASNI STE DA AUTOR POVREMENO MOŽE UKLONITI USLUGU NA NEODREĐENA VREMENSKA RAZDOBLJA, ILI UKINUTI USLUGU U BILO KOJEM TRENUTKU, BEZ OBAVIJESTI VAMA.

IZRIČITO STE SUGLASNI DA JE VAŠE KORIŠTENJE, ILI NEMOGUĆNOST KORIŠTENJA, PROGRAMA ILI USLUGE NA VAŠ ISKLJUČIVI RIZIK. USLUGA I SVI PROIZVODI I USLUGE KOJI SU VAM DOSTAVLJENI PUTEM USLUGE SU (OSIM AKO JE autor IZRIČITO NAZNAČIO DRUGAČIJE) ISPORUČENI U STANJU „KAO ŠTO JEST“ I „KAO ŠTO JE DOSTUPNO“ ZA VAŠE KORIŠTENJE, BEZ JAMSTAVA BILO KOJE VRSTE, IZRIČITIH ILI IMPLICITNIH, UKLJUČUJUĆI SVA IMPLICITNA JAMSTVA UTRŽIVOSTI, PRIKLADNOSTI ZA POJEDINU SVRHU, VLASNIŠTVA I NEPOSTOJANJA POVREDE PRAVA. BUDUĆI DA NEKE JURISDIKCIJE NE DOPUŠTAJU ISKLJUČENJE IMPLICITNIH JAMSTAVA, GORE NEVEDENO ISKLJUČENJE IMPLICITNIH JAMSTAVA SE MOŽDA NE PRIMJENJUJE NA VAS.

NI U KAKVOM SLUČAJU AUTOR, NJEGOVI SURADNICI, SLUŽBENICI, RADNICI, POVEZANA DRUŠTVA, ZASTUPNICI, PODUGOVARATELJI, NALOGODAVCI ILI DAVATELJI LICENCIJE NEĆE BITI ODGOVORNI ZA BILO KOJU IZRAVNU ILI NEIZRAVNU, SPOREDNU, KAZNENU, POSEBNU ILI POSLJEDIČNU ŠTETU KOJA PROIZLAZI IZ VAŠEG KORIŠTENJA ILI NEMOGUĆNOSTI KORIŠTENJA BILO KOJIH PROGRAMA ILI USLUGA, ILI ZA BILO KOJI DRUGI ZAHTJEV POVEZAN NA BILO KOJI NAČIN S VAŠIM KORIŠTENJEM PROGRAMA ILI USLUGA, UKLJUČUJUĆI ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA BILO KOJE GREŠKE ILI PROPUSTE U BILO KOJEM SADRŽAJU, ILI BILO KAKAV GUBITAK ILI ŠTETU BILO KOJE VRSTE NASTALIH NA TEMELJU KORIŠTENJA BILO KOJEG SADRŽAJA (ILI PROIZVODA) KOJI JE POSTAVLJEN, PRENEŠEN, ILI NA DRUGI NAČIN UČINJEN DOSTUPNIM, PA I U SLUČAJU SAVJETA O MOGUĆNOSTI TAKVE ŠTETE.

AUTOR ĆE UPOTRIJEBITI RAZUMNE NAPORE RADI ZAŠTITE MATERIJALA ILI PODATAKA KOJE STE PODNIJELI U SVEZI S USLUGAMA, ALI PRIHVAĆATE DA JE VAŠE PODNOŠENJE TAKVIH PODATAKA ISKLJUČIVO NA VAŠ RIZIK, I DA SE AUTOR OVIME ODRIČE SVAKE ODGOVORNOSTI PREMA VAMA ZA BILO KAKAV GUBITAK ILI ODGOVORNOST KOJI SE NA BILO KOJI NAČIN ODNOSI NA TAKVE PODATKE.

AUTOR NE IZJAVLJUJE NITI GARANTIRA DA ĆE USLUGA BITI SLOBODNA OD GUBITKA, KVAROVA, NAPADA, VIRUSA, SMETNJI, HAKIRANJA, ILI DRUGIH POVREDA SIGURNOSTI, I autor SE ODRIČE SVAKE S TIME POVEZANE ODGOVORNOSTI.

ODRICANJE I ODŠTETA

KORIŠTENJEM INTERNET STRANICE, PROGRAMA ILI USLUGE, SUGLASNI STE DA ĆETE ŠTITITI I OBEŠTETITI AUTORA, NJEGOVE SURADNIKE, SLUŽBENIKE, RADNIKE, POVEZANA DRUŠTVA, ZASTUPNIKE, PODUGOVARATELJE, NALOGODAVCE I DAVATELJE LICENCIJE U ODNOSU NA SVA POTRAŽIVANJA KOJA PROIZIĐU IZ VAŠEG KRŠENJA OVOG UGOVORA, VAŠEG KORIŠTENJA PROGRAMA ILI USLUGE, ILI BILO KOJE RADNJE KOJU JE AUTOR PODUZEO KAO DIO SVOJE ISTRAGE O SUMNJI NA POVREDU OVOG UGOVORA ILI KAO REZULTAT UTVRĐENJA ILI ODLUKE AUTORA-A DA SE DOGODILA POVREDA OVOG UGOVORA. OVO ZNAČI DA NE MOŽETE TUŽITI NITI DOBITI BILO KAKVO OBEŠTEĆENJE OD AUTORA-A, NJEGOVIH SURADNIKA, SLUŽBENIKA, RADNIKA, POVEZANIH DRUŠTAVA, ZASTUPNIKA, PODUGOVARATELJA, NALOGODAVACA I DAVATELJA LICENCIJE, USLIJED NJEGOVE ODLUKE DA UKLONI ILI ODBIJE PROCESUIRATI BILO KOJI PODATAK ILI SADRŽAJ, DA VAS UPOZORI, SUSPENDIRA ILI ONEMOGUĆI VAŠ PRISTUP USLUZI, ILI DA PODUZME BILO KAKVU DRUGU RADNJU TIJEKOM ISTRAGE O SUMNJI NA POVREDU ILI KAO REZULTAT ZAKLJUČKA AUTORA-A DA JE DOŠLO DO POVREDE OVOG UGOVORA. OVA ODREDBA O ODRICANJU I ODŠTETI PRIMJENJUJE SE NA SVE POVREDE OPISANE ILI ZAMIŠLJENE PREMA OVOM UGOVORU.

PROMJENE

Autor zadržava pravo da u bilo koje izmjeni ovaj Ugovor te odredi nove ili dodatne uvjete Vašeg korištenja Usluge. Takve izmjene i dodatni uvjeti odmah će stupiti na snagu te postaju sastavni dio ovog Ugovora. Vaše kontinuirano korištenje Usluge smatrati će se Vašim pristankom na te izmjene i dodatne uvjete.

RAZNO

Ovaj Ugovor čini cjelokupni sporazum između Vas i autor-a te regulira Vaše korištenje programa ili Usluge i zamjenjuje sve dosadašnje sporazume i ugovore između Vas i autor-a u odnosu na Uslugu. Na Vas se također mogu primjenjivati dodatni uvjeti ako koristite povezane usluge, sadržaj trećih strana ili softver trećih strana. Ako se za bilo koji dio ovog Ugovora utvrdi da je nevaljan ili neprovediv, taj dio će se tumačiti sukladno primjenjivom pravu na način koji će odražavati, što je bliže moguće, originalne namjere ugovornih strana, a ostali dijelovi ostati će u punoj snazi i učinku. Propust autor-a da iskoristi bilo koje svoje pravo ili odredbu iz ovog Ugovora neće se smatrati odricanjem od te odredbe ili od bilo koje druge odredbe. autor nije odgovoran za propuste ispunjavanja bilo koje obveze uslijed razloga koji su izvan njegove kontrole.

Autor upravlja Uslugom iz svog ureda. Suglasni ste pridržavati se svih lokalnih, državnih, saveznih i nacionalnih propisa, zakona, uredbi i pravilnika koji se odnose na Vašu upotrebu programa ili Usluge.

Autor Vam može poslati obavijest u pogledu Usluge elektroničkom poštom na Vašu elektroničku adresu koju navedete u programu, ili pismom putem pošte na poštansku adresu navedenu u programu, ili postavljanjem obavijesti na samoj Usluzi. Obavijesti stupaju na snagu odmah.

Autor zadržava pravo poduzimanja radnji za koje autor smatra da su razumno potrebne ili prikladne radi provođenja i/ili provjeravanja sukladnosti s bilo kojim dijelom ovog Ugovora. Suglasni ste da autor ima pravo, bez ikakve odgovornosti prema Vama, otkriti Registracijske podatke i/ili podatke o Računu tijelima nadležnim za provedbu propisa, državnim službenicima i/ili trećoj strani, kada autor smatra da je to razumno potrebno ili prikladno radi provođenja i/ili provjeravanja sukladnosti s bilo kojim dijelom ovog Ugovora (uključujući, ali ne ograničavajući se na pravo autor-a da se uskladi s bilo kojim pravnim postupkom povezanim s Vašim korištenjem Usluge i/ili proizvoda, i/ili navodom treće strane da je Vaše korištenje Usluge i/ili proizvoda nezakonito i/ili povređuje prava te treće strane).

Posljednja izmjena: 25.11.2014. g.